Painevalumuotit

Painevalumuotin valmistus ja suunnittelu

Painevalumuottien valmistus on ydinosaamistamme. Olemme investoineet konekantaan ja kehittäneet valmistusta tehokkaammaksi. Painevalumuoteissa palvelemme kokonaisvaltaisesti. Muokkaamme valimon ja asiakkaan kanssa tuotteen valukelpoiseksi. Valmistamme mittatarkat protokappaleet. Suunnittelemme ja valmistamme laadukkaan muotin. Teemme tarvittaessa valukappaleelle koneistuskiinnittimet ja leikkaimet.

Painevalumuotti valmistetaan aina korkealuokkaisesta kuumatyöteräksestä. Muottiin syötetään sulaa alumiiniseosta korkealla paineella. Painevalumenetelmällä saadaan valmistettua erittäin hyviä alumiinikappaleita suuria määriä ja vieläpä todella järkevällä kustannuksella. Monesti valukappaleella saadaan korvattua esimerkiksi hankalia levytyökappaleita tai kappaleen muodoista riippuen, valutekniikalla saadaan hyvin äkkiä edullisempi tuote, kuin kokonaan koneistettu kappale.

Huippuluokan työstökeskuksellamme voimme valmistaa muotit nykyaikaisesti kovajyrsintänä. Näin saamme karsittua pois ylimääräiset lämpökäsittelyt ja asetusvaiheet työstökoneilta. Koska pystymme valmistamaan lähes kaikki muotit jyrsimällä, kipinätyöstön tarve on hyvin vähäinen. Jyrsinnällä saamme muotin pinnanlaadun niin hyväksi, että muotin käsin viimeistelyä ei tarvita. Näiden seikkojen ansiosta saavutamme nopeammat toimitusajat.